Päiväohjelmaa

Tässä kirjoittelee isonen Hilla. Tänään on perjantai ja ollaankin jo selvästi leirin loppupuolella. Leiri on tähän mennessä mennyt omasta mielestäni mainiosti. Olemme päässeet nauttimaan maukkaasta ruoasta, naurusta, uusista kavereista, luonnosta, hartauksista, yhteislauluista ja upeasta ajasta yhdessä.


Aamu alkaa aina kahdeksalta, jolloin joku isonen tai työntekijä käy herättämässä riparilaiset omaa taiteellista näkemystä käyttäen. Tämän jälkeen riparilaiset käyvät omatoimisesti syövässä maittavan aamupalan, josta he siirtyvät yhdeksäksi aamuhartauteen. Aamuhartauden jälkeen on hieman vapaa-aikaa, jonka jälkeen koittaakin jo ensimmäinen oppitunti. Jippii!


 Oppitunteja on tainnutkin mahtua jo muutama mukaan... Onneksi oppitunneille on usein tuotu mukaan jotakin aktiviteettia. Eilen esimerkiksi me isoset pääsimme pitämään riparilaisille rastirataa hienon luontopolun varrelle. Pisteiden aiheina lähimmäinen ja siitä olikin vaikka minkälaisia kysymyksiä.


Aamun oppisession jälkeen pienen vapaa-ajan jälkeen koittaakin kauan odotettu lounas kello 12    . Keittiö valmistaa usein lounaaksi keittoa. Tänään taisi olla lohikeittoa, joka muuten olikin erittäin maukasta ja lautaset tyhjenivät nopeasti. Lounaan jälkeen on kioski, josta saa erilaisia patukoita, karkkipusseja, limuja yms. Joidenkin mielestä kioski saattaa olla hieman ylihinnoiteltu... "Voitaisiinko mitenkään kävellä kaupalle ostamaan herkkuja?" on kuulunut monen suusta jo moneen kertaan. Saa nähdä, jos vaikka tänään kauppakäynti vihdoin onnistuisi;)


Kello 13 me isoset pidämme riparilaisille raamiksia, jossa yhdessä luemme raamatunpätkiä ja pohdimme niihin liittyviä kysymyksiä. Pienemmissä ryhmissä pääsee itse helpommin ääneen ja ryhmässä tutustuu paremmin muihin kavereihin, kun oma paras kaveri eri ole siinä vieressä istumassa. Tänään keskustelimme rahasta ja siitä, mitä raamattu on mieltä rahankäytöstä ja rikkauden havittelusta. Oman ryhmäni vein tänään ulos raamiksen ajaksi, koska ulkona oli vihdoin aurinko alkanut lämmittää ja sää olin kerta kaikkiaan upea. Onneksi loppu leiri vietetäänkin lämpöisessä säässä.


Kello 14 on aika rauhoittua ja istahtaa omaan pikku kappeliimme. On koittanut helmihetki. Helmihetken aikana saa sysätä kaikki ajatukset sivuun ja vain kuunnella. Tämä on joillekin helpompaa ja joillekin vaikeampaa... Onneksi hiljaa istuminen luonnistuu joka päivä paremmin ja paremmin!


Kolmelta iltapäivällä on toisen oppitunnin aika. Oppitunnin jälkeen suunnittelevat rippikoululaiset yhdessä omaa konfirmaatiotaan. Tämä on monen mielestä ollut mukavaa ja oma konfirmaatio alkaakin montaa jo jännittämään.


Tämän jälkeen syömme päivällistä kello 17:30, jonka jälkeen vihdoin ja viimein on vapaa-aikaa. Seuraava ohjelma alkaa vasta kello 20:00. Vapaa-ajalla pelaamme kaikki yhdessä korttia, jotkut käyvät kalassa, jotkut nukkuvat päikkärit tai sitten vain hengaillaan yhdessä ulkona tai sisällä. Viileiden säiden takia sisätilat ovat olleet enemmän suosittuja.


Illalla kahdeksalta on raamisryhmien väliset skabat. Paras ryhmä palkitaan viikon jälkeen. Skaban jälkeen on isosten pitämä iltaohjelma, missä on kivoja leikkejä, sketsejä sekä yhdessä laulamista. Tämä on monen lempihetki, vaikka eihän kaikki "coolit" jäbät sitä myönnäkään...


Iltaohjelman jälkeen on iltapala, iltahartaus, pisut ja pesut, joidenka jälkeen mennään nukkumaan. Hiljaisuus alkaa kello 23. Tämän jälkeen ei suihkuun saisi mennä, mutta sitäkin on täällä joku tainnut jo kokeilla :D




Tällä hetkellä riparin ihanat tyttöset laulavat erilaisia lauluja tuossa minun takanani Penan kitaran soiton tahtiin. On tää aika kivaa kuulkaas! Näitä ihania ihmisiä tulee kyllä ikävä!


   

Kommentit

Suositut tekstit